Бивш зам.-ректор на Академията на МВР: В сектора на сигурността има тежки проблеми

  • 12 октомври 2023 10:29

  • 722
  • 1
Бивш зам.-ректор на Академията на МВР: В сектора на сигурността има тежки проблеми
©

В държавата има тежки проблеми в сигурността, които трябва да бъдат решени. Това коментира в студиото на „Твоят ден” Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

Той уточни, че това са липсата на кадри и технологии, а по време на срещата при президента те са били интерпретирани публично за пореден път. „Ние изоставаме технологично от развитите държави с години. В България липсва технология "Оупън Сорс Интелиджънс".

Президентът Радев: Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност на страната

Няма център за разузнаване от открити източници. Нямаме единен център за подготовка на кадри, който да подготвя служители. Обучението е капсулирано. Липса на грамотност в сферата на държавното управление е основната причина”, добави Иванов.

Според него в момента има много слепи петна за сигурността на държавата на територията на страната.Той уточни, че ГРАО трябва да се върне под контрола на службите, контролно-пропускателните пунктове да се върнат в службите за сигурност.  

Милен Иванов добави, че  Консултативният съвет няма какво ново да реши в сегашния формат на сигурността на държавата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.12 | 11:36

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини