От НС обясниха какви промени са направили

  • 10 октомври 2023 15:44

  • 965
  • 1
От НС обясниха какви промени са направили
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

На 10.10.2023 г. е извършена промяна в структурата на администрацията на Народното събрание с цел оптимизиране на дейността по правно-техническото обезпечаване на законодателния процес.

Закрита е дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз”, а длъжността директор съответно е съкратена. Функционалната компетентност на закритата дирекция е поета от съществуващата дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове”, която се преименува на „Законодателна дейност, парламентарен контрол и право на Европейския съюз”.

Росен Желязков уволни Ива Митева

С промяната се цели да се постигне съсредоточаване на експертното обслужване на законодателния процес, като поредица от последователни и взаимосвързани действия по внесените законопроекти, в едно самостоятелно административно звено. С нея се преодолява съществуващата до момента разпокъсаност на процеса, обслужван от две дирекции, и се намалява възможността за допускане на грешки във финалните текстове. Сега цялостната дейност - от постъпването на даден законопроект, неговото разпределяне по комисии, даването на правни становища, участието в заседанията на водещите комисии при разглеждането му, правно-техническото окончателно оформяне на приетия закон, ще бъде съсредоточено в едно административно звено. Подобна работеща конструкция е съществувала и преди в структурата на администрацията, обясняват от пресцентъра на НС.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
965 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.10 | 19:02

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини