Зам.-председател на ЕК за влизането ни в Шенген: Всички планети са се подредили, очаквайте положителен отговор

  • 09 октомври 2023 14:25

  • 1658
  • 6
© Novini.bg

Шенгенското пространство е най-голямата зона за пътуване без граници в света. Убеден съм, че присъединяването на България и Румъния ще увеличи нашата колективна сигурност. И двете държави са постигнали значителен напредък що се отнася до миграционния натиск. Вярвам, че до края на годината ще можем да вземем положително решение. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас от Варна, където се проведе тристранна среща между премиерите на България, Гърция и Румъния в резиденция „Евксиноград“.

„Европейската комисия много отдавна е заявила, че България и Румъния са изпълнили изискванията, но решенията се взимат от държавите-членки, а не от комисията. И двете държави са готови да поемат отговорност за колективната защита на Шенген. Всички планети са се подредили за едно правилно решение в края на годината“, допълни Схинас.

България ще получи подкрепа за Шенген, ако изпълни задачите си до края на годината

Относно разширяването на ЕС зам.-председателят на комисията подчерта, че членството на Западните Балкани към Общността е от важно значение, защото това е гаранция за сигурността не само за региона, но и за цяла Европа.

„И Украйна, и Молдова са готови да направят всичко възможно с безпрецедентна скорост, за да могат да гарантират, че са провели необходимите реформи. Вече са напът да станат пълноправни членове на нашето семейство“, посочи още заместник-председателят на ЕК. 

Във връзка със ситуацията в Израел Схинас потвърди, че утре в Брюксел ще се съберат министрите на външните работи, за да обсъдят въпроса. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1658 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.09 | 15:14

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
ЕЙЙЙ ...,

2023.10.09 | 15:16

6
ТИ СИ ЗА АРЕСТ БЕ ..КЪДЕ СИ...?!?
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.10.09 | 15:04

1
КАК ШЕНГЕН СВОБОДЕН, ЩОМ ИМАМЕ ИИИДИИОТИИИИ,КОИТО СА ОКУПИРАЛИ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ И НЕ ИСКАТ НИТО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ,НИТО ШЕНГЕН,НИТО ЕВРОЗОНАТА НИТО НИИИИЩОООО ....,Д КАКВО ПРАВО ЗАТВАРЯТ ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА ДЕФАКТО ...,А?;!
До 4

2023.10.09 | 15:15

5
Ти имаш ли семки в джоба, ЧОПЛИ СЕМКИ и малък, после да си ги почистиш от пейката, чу ли ... ГООМНО ТАКОВА БЕЗРАБОТНИК ПСИХОИДИОТНИК и БУУНААК

2023.10.09 | 15:08

3
И плямпала и мрънкала,като теб не им трябват в шенген

2023.10.09 | 15:06

2
Значи яко шибаш ТИКВУНЯ, той най големия болшевишки лумпен, хахахаха да си шибаш господаря хахахаха.

Добави коментар

Водещи новини