Гърция потвърди подкрепата за пълноправно членство на България в Шенген

  • 28 септември 2023 12:00

  • 763
  • 1
Гърция потвърди подкрепата за пълноправно членство на България в Шенген
©

Министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните проведе среща с Димитрис Кeридис, министър по миграцията и убежището на Република Гърция.

В хода на разговорите бе дадена висока оценка на двустранното сътрудничество. От гръцка страна беше потвърдена подкрепата за пълноправно членство на България в Шенгенското пространство.

„То остава първостепенен национален приоритет“ – подчерта българският вътрешен министър и изрази благодарност за последователната позиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

Миграционните предизвикателства са общо европейски, нужни са европейски отговори – бе единното мнение на двамата министри. Те подчертаха значението на тристранния формат България – Гърция -Турция за решаване на въпросите по противодействие на нелегалната миграция.

Развитието на такова по-тясно взаимодействие с перспективата да бъде още по-конкретно и резултатно е в интерес на трите страни и сигурността на ЕС.

Керемедчиев: Ако Австрия ни спре за Шенген, да се върнем на предложението за двустепенно влизане

Срещата се състоя в рамките на заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи”, който се провежда днес в Брюксел.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.28 | 12:03

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини