Йотова: Винаги е полезен вот на недоверие

  • 06 октомври 2023 10:15

  • 803
  • 1
Йотова: Винаги е полезен вот на недоверие
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Винаги е полезен вот на недоверие, това е политически знак, че голямото мнозинство очевидно в НС не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в мерките, които предлага правителство. Toва каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , преди началото на дискусията „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“, който се провежда в Мол "Парадайс".

 По думите й териториалните планове, които изпратиха в Брюксел, не отговарят на механизма за солидарен преход.

"А след като не отговарят в най-важната си част - тоест перспективата и всички социални необходимости, които стоят пред хората и които трябва да бъдат гарантирани, то няма никакво никакво значение. Да не говорим, че последствие ще бъде обезлюдаването на регионите по Старозагорско, Кюстендилско, Пернишко", пише 24 часа.

Йотова за териториалните планове: Не отговарят на Механизма за солидарен преход

Вицепрезидентът допълни, че не вижда решение по отношение на протеста енергетиците. "Още повече че аз съм песимист за това, че могат да бъдат предоговорени тези планове", каза още тя. 

"Винаги е полезен вот на недоверие - независимо от крайното гласуване и крайните резултатите. Аз много се надявам, че ще бъде направена една съдържателна дискусия. Че освен критиките, ще има и предложения как да се разреши тази криза. Както и да се осветлят някои доста останали тъмни въпроси, на които не получихме отговор от страна на правителството", заключи Йотова. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.13 | 16:22

1
г о р и л а

Добави коментар

Водещи новини