Тагарев призова НС да одобри купуването на бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местния вот

  • 06 октомври 2023 08:25

  • 774
  • 2
Тагарев призова НС да одобри купуването на бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местния вот
©

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за призова Народното събрание да одобри купуването на бронетранспортьорите „Страйкър“ преди местните избори. Той коментира, че когото в противен случай ума рискове сроковете да бъдат изпуснати.

„Ако се чака да се върнат след изборите и тогава да започнат дискусиите, има риск да не успеем с процедурите, тъй като трябва да има подписване на договор, който отново да влезе за ратификация в парламента. Нужно е техническо време за плащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в парламента вече одобриха купуването на БТР-ите“, добави той.

И бюджетната комисия в НС даде зелена светлина за закупуването на "Страйкър“-ите

Тагарев обясни, че плащането за тази година е предвидено в Закона за бюджета, както и в рамките на прогнозната макро рамка за бюджета за следващите три години. Периодът на плащането е за пет години.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мартин

2023.10.06 | 15:09

2
абе боклук оставка и на съд мръсен предател. Тагарев ти си една помия. най мръсният помяр. с камъни ще те убият. Българският народ, да видим тогава кой ще съдиш помяр.
Станислав

2023.10.06 | 09:55

1
За трепане е тая гад. Директно с лопатата на стадиона!

Добави коментар

Водещи новини