Правителството води тежки преговори по споразумението с миньорите, Денков заговори за оставка

  • 03 октомври 2023 16:03

  • 8755
  • 22
Правителството води тежки преговори по споразумението с миньорите, Денков заговори за оставка
© bulphoto (архив)

Министерството на енергетиката и депутати уточняват споразумението със синдикатите по исканията на протестиращите миньори и енергетици.

Напрегнатата среща в Народното събрание, на която премиерът Денков покани синдикатите и протестиращите, изпълнителна и законодателна власт предлагат решение, продължава вече седми час.

Недоволните миньори и енергетици на няколко пъти отказаха да отидат на среща в МС и днес в Раднево, но приеха да чуят и разговарят с министър-председателя и депутати в парламента, предаде репортер на Novini.bg. 

Явор Божанков за протестиращите: Снимката казва повече от хиляди думи

Малко преди обед днес в сградата на парламента се събраха представители на кабинета, протестиращи, синдикати и лидери на политическите партии. В нея участваха премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и министърът на енергетиката Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В хода на срещата е излъчена работна група, която да търси решения на проблемите в сектора. 

До този момент е ясно само едно - изготвили са споразумение от 8 точки. Ето ги и тях:

Депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Цончо Ганев излъчваше на живо срещата. От видеото стана ясно, че преговорите са трудни, а премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С дори заяви, че ще хвърли оставка, като гаранция, ако споразумението не бъде спазено. Изявлението на Денков дойде в отговор на  предложение на синдикалист в документа да се запише изрично, че ако ангажиментите в споразумението не бъдат изпълнени, правителството ще подаде оставка:

"Моля, запишете в документа като точка 10, че ако всички тези точки не бъдат спазени, правителството ви ще подаде оставка и ще се ангажират, предполагам, колегите да го подпишат". "Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам - с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставка", посочи министър-председателят.

КНСБ в мините отказаха да подпишат споразумението. Те казаха, че застават зад хората си, чието основно ядро е в Стара Загора. КНСБ в ТЕЦ-овете се съгласиха с новите условия и подписаха.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8755 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2023.10.03 | 23:51

22
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg
Ghost

2023.10.03 | 20:09

21
Най-добрият премиер след Бойко Борисов
Даа

2023.10.03 | 19:05

20
Цялото правителство на мафията оставка и то веднага
Анархиста

2023.10.03 | 18:54

19
Оставка,Джеендари
Анархиста

2023.10.03 | 18:54

18
Оставка,Джеендари

2023.10.03 | 18:25

17
Каква оставка ... Армията да въведе ред

2023.10.03 | 18:08

16
Няма как народ да има добър живот и бъдеще в Държава Управлявана от Престъпници, Крадци и Любители на лесни пари които вземат от Господарите си на Запад, за да Унищожат дадено производство и отрасъл в България, вече 34г. вземат подкупи от Запада за Унищожаването на нещо в България.

2023.10.03 | 18:03

14
Ми, няма закон за референдумите (този дето го има, не работи ), не питате народа и затова стана така. Сега е време за оставки.

2023.10.03 | 18:00

13
Няма как народ да има добър живот и бъдеще в Държава Управлявана от Престъпници, Крадци и Любители на лесни които вземат от Господарите си на Запад, за да Унищожат дадено производство и отрасъл в България, вече 34г. вземат подкупи от Запада за Унищожаването на нещо в България.

Добави коментар

Водещи новини