Плевнелиев и Путин на среща в Болшой театър

  • 10 август 2012 06:21

  • 937
  • 3
Плевнелиев и Путин на среща в Болшой театър
©

Първата среща между президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и руския му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще се състои в храма на руското изкуство - Болшой театър.

На 18 октомври двамата ще седнат един до друг, за да изгледат уникално шоу на български и руски оперни изпълнители от цял свят. Срещата между двамата държавни глави е уговорена лично от министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко при посещението му в Москва през април. "Ще подарим на Русия една вечер каквато никога не са имали. Един букет от световните гласове", обясни за "Стандарт" министър Рашидов.

Заради българо-руското оперно шоу генералният директор на Болшой театър Анатолий Иксанов е свалил от програмата световна премиера. Той много харесал идеята на българския министър двете страни да представят с по пет от най-големите си оперни гласове. "Ще доведа от цяла Европа най-големите български гласове, както и двама от София. Ще има по един диригент и от двете страни, а оркестърът ще е напълно руски", обясни идеята си културният министър. В руската столицата той разговарял с Михаил Швидкой, бивш министър на културата на Русия и специален представител на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за международното културно сътрудничество, пред който също Рашидов представил идеята си за нощта на България в Болшой театър.

Той информирал Швидкой и че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде патрон на Дните на българската култура в Москва. Вече има споразумение през 2014 година националната ни опера и Болшой театър да обменят спектакли.

Последвайте канала на

Десислава Станева
937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.08.13 | 23:24

3
След като Плевнелиев се изцепи още в началото "България няма да бъде троянския кон на Русия", "ПРО щитът е насочен единствено и само срещу Русия" дали ще посмее да се вясне край Путин? Путин се сдържа да не "обеси за топките" грузинеца Саакашвили, ама за тоя наш путьо не знам дали ще прояви такова търпение. Въпреки че като се замисля.... той и да иска не може да го обеси за топките.... просто защото Плевнелиев няма такива...
erkyul poaro

2012.08.13 | 23:24

2
kgb-ds rednik Rosko- "Prezidenta" na doklat pri ba6tizata mu Putin
Георги Христов

2012.08.13 | 16:40

1
Браво на Вежди Рашидов ! В случая той се оказа като най-голям русофил -отколкото нашите стари муцуни от групичката на Иван Костов и останалите продажници...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини