Откриват национална телефонна линия и имейл за сигнали за изборни нарушения

  • 27 септември 2023 10:10

  • 909
  • 1
© Novini.bg

От петък, 29 септември, в Министерството на вътрешните работи започват да работят открита национална линия и национален имейл адрес за сигнали във връзка с изборите, обяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в началото на днешното правителствено заседание, предаде репортер на Novini.bg.

Телефонният номер е  02 90 112 98, а имейлът - izbori@mvr.bg.

Вчера всички партии и коалиции регистрираха своите листи за местните избори в края на октомври, посочи премиерът. Затова на практика цялата държава вече е в активна предизборна кампания, допълни той. По думите му задача на всички институции, включително и на Министерския съвет, е да бъдат осигурени честни и прозрачни избори. Затова беше създадено звено, което обединява усилията на главна прокуратура, Министерството на вътрешните работи и ДАНС, заяви Денков.

Прокуратурата, МВР и ДАНС създават специално звено във връзка с местните избори

Моят призив към всички граждани е – отзовете се, изпращайте сигнали. Гарантираме, че веднага ще се отзоваваме и ще направим всичко, което зависи от институциите. Нека заедно този път да успеем да пресечем всички изборни нарушения, каза още министър-председателят.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
909 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАЛ СЪМ БОЙКО БОРИСОВ

2023.09.27 | 10:31

1
КАКТО КАЗА КОАЛИЦИОННИЯ ТИ ПАРТНЬОР, ПЕДРО, ПУНТА МАРС.

Добави коментар

Водещи новини