Проф. Веселин Вучков: До ден днешен не е ясно защо беше създадена ДАНС

  • 26 септември 2023 17:51

  • 1754
  • 2
Проф. Веселин Вучков: До ден днешен не е ясно защо беше създадена ДАНС
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Действията на служителите от Руската църква наподобяват една класическа разузнавателна дейност. Макар и да сме малка държава, би следвало да имаме жива имунна система, която да реагира, все пак имаме военно контраразузнаване. Хора, които са ходели да се черкуват там, може да са били използвани, без дори да знаят. Това заяви бившият вътрешен министър проф. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той припомни, че от 1990 до 2015 година българските разузнавателни служби са работели без закон. На това посветих усилията си, докато бях вътрешен министър. Предложих да се създаде служба по модела на германската, като се обединят две разузнавателни звена. Тогава обаче се реши да не се обединяват военното разузнаване и Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО). Този разговор днес отново предстои. Предложението на ген. Атанасов заслужава да му се обърне внимание“, подчерта проф. Вучков.

„До ден днешен не е ясно защо беше създадена ДАНС. Тя контруразнувателна служба ли е? Има ли място ДАНС в организационния живот на Република България?“, пита се бившият вътрешен министър.

Ген. Румен Миланов: Политическа измишльотина е, че руски шпиони са пробили службите

Според него може да се създаде една Агенция “Охрана“ и НСО да се реформира. Трябва да се преустанови практиката да се увеличават непрекъснато обектите за охрана. Структура като Цивилното контраразузнаване работеше добре“, смята той.

„Създаването на нова служба паралелно с КПКОНПИ, която да събира доказателства по НПК за корупционни престъпления и след това да ги предоставя на прокурорите, е много важна, защото от работата И ще зависи произнасянето на присъди. От друга страна това не е много целесъобразно, тъй като ще се генерира огромно напрежение между прокурорите, а и ще обезкървим МВР откъм кадри. Трябва да се внимава и да не се превърне тази структура в репресивен апарат и политическа бухалка“, предупреди проф. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1754 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Евтим

2023.09.26 | 20:51

2
Тоя па се недочул, се неразбрал! То затова при тоя спец, мврто едвам креташе!

2023.09.26 | 18:34

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ==-----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини