Министър Илиев обсъди възможности за сътрудничество в спорта със сръбския си колега Зоран Гаич

  • 20 септември 2023 19:40

  • 703
  • 1
Министър Илиев обсъди възможности за сътрудничество в спорта със сръбския си колега Зоран Гаич
© Министерство на младежта и спорта
Слушай новината Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти обсъди конкретни възможности за сътрудничество в областта на спорта с министъра на спорта на Сърбия Зоран Гаич, съобщават от пресцентъра на спортното ведомство.

Двамата проведоха среща в рамките на посещението на министър Илиев в Белград. Акцент в разговора бяха съвместни тренировъчни лагери, обмяна на опит при подобряване на спортната инфраструктура, справедливо премиране на медалисти, задълбочаване на двустранните отношения в сферата на спортната наука и обучение на треньори.

Илиев и Гаич отбелязаха, че сключеният меморандум за сътрудничество в областта на младежта и спорта между двете страни дава основа за предприемането на конкретни дейности.

Министър Димитър Илиев се срещна с посланика на Франция Жоел Мейер

Като примери за това са: обмяната на практика по отношение на мотивирането на младите спортисти чрез стипендиантски програми, изграждането на спортно - научни центрове и провеждането на бъдещи форуми, на които да бъде представен и спортът.

Сръбският министър посочи, че България и Сърбия са традиционно силни държави в спорта, което се дължи и на подкрепата от страна на правителствата. По думите на Гаич връзките между българските и сръбските спортисти и треньори са силни, защото са спонтанни и приятелски.

Министър Илиев изтъкна и социалната роля на спорта за възпитание на младото поколение и изграждането на ценности. В Белград министър Илиев разговаря също с министъра на младежта и спорта на Азербайджан Фарид Гарибов, с когото обсъди задълбочаване на двустранните отношения в спорта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
703 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коко

2023.09.20 | 19:58

1
Тая карикатура още ли е министър ???

Добави коментар

Водещи новини