Министър Илиев: Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само от нас като общество

  • 17 септември 2023 13:22

  • 819
  • 2
Министър Илиев: Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само от нас като общество
© ММС

„Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само от нас като общество. Благодаря Ви, че сте активни граждани, защото само с хора с позиция и ясна визия за бъдещето можем да постигнем тази цел“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти се обърна към участниците в събитието „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“, организирано от Национален младежки форум и Форум Гражданско участие. Министърът бе категоричен, че няма как да говорим за демокрация и устойчиви промени, ако няма гражданска активност и не се вслушваме в гласа на хората.

Илиев отбеляза, че в обществото върви дебат къде и как трябва да бъдат позиционирани младежките политики. „Като министър смятам, че не може да има само една институция, която да е отговорна за тях. Младежите са част от всяка сфера на обществения живот. В този контекст е необходима координация между всички институции, които работят за бъдещото ни поколение, за бъдещите ни лидери“, посочи министърът. В изказването си пред форума Илиев акцентира върху още една много важна тема – доброволчеството.    

„Доброволците са хора, които отиват да помогнат на нуждаещите се без да очакват нищо – нито заплащане, нито облаги“, заяви министърът на младежта и спорта. Екипът на ММС още през месец август започна работа по разработването на законопроект за доброволчеството. „Надявам се да направим един добър проект, с който да бъдат защитени правата на доброволците и те да могат да се включват всеки път, когато има нужда от подобни инициативи“, заяви Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти.

Министърът поздрави всички софиянци и гости на София с днешния празник на столицата.

Министър Димитър Илиев се срещна с посланика на Франция Жоел Мейер

Последвайте канала на

Радина Лазарова
819 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.17 | 16:55

2
Абе, баце, ти наистина ли ги мислиш тия неща, които говориш? При всичката тая корупция в цялата държава!?!

2023.09.17 | 13:50

1
Митее, Мите, не може от про@ст шофьор да стане успешен министър. И твоята ще излеза като на Еконта.

Добави коментар

Водещи новини