Весела Чернева обясни защо управляващото мнозинство трябва да продължи да функционира

  • 20 септември 2023 17:55

  • 951
  • 5
Весела Чернева обясни защо управляващото мнозинство трябва да продължи да функционира
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Не е от първостепенно значение дали в промените в Конституцията ще бъде вписано, че членството на България в ЕС и НАТО стават задължителни. Много по-важна е съдебната реформа. Тя трябва да е в центъра на промените в Конституцията. Реформата в службите също е много дълго време отлагана и трябва да се проведе, защото не може службите да действат по политически поръчки. Въпрос на мнение е дали трябва да се включат темите като смяната на Националния празник. Тази тема може да предизвика широк обществен дебат, което е добре. Декември месец е ключов за членството ни в Шенген и приемането на важните конституционни промени е много важно. Това е причината управляващото мнозинство да продължи да функционира. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.  

Весела Чернева: България изглежда все повече като страна, която не може да се управлява

"Идеята за разширяване на ЕС най-вероятно ще бъде оставено на заден план. За България е много важно да успее да убеди Нидерландия и Австрия за членството ни в Шенген. Прозорецът е много малък, но не е и невъзможен, за да се случи това. Промените в Конституцията трябва да бъдат приети, както днес това ще се случи със закона за КПКОНПИ. Президентът се чуди как да задиря правителството и ходи в чужбина. Факт е, че правителството трябва да впрегне всички сили, за да се случи членството ни в Шенген. Не трябва да забравяме, че сме заедно с Румъния. Винаги е добре, когато сме единни и заедно с тях", добави тя. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
951 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.20 | 19:46

5
Как може да ни показвате Чернева, която е разследвана за национано предателство? Кой спонсорира института й? СМИ, чакаме отговори.

2023.09.20 | 19:20

4
уродлива и продажна твар
Кривогледо Грозилище

2023.09.20 | 18:57

3
Как и се показва с това лице по телевизията ,плешива сбръчкана и като след инсулт

2023.09.20 | 18:00

1
Kъш изpog eничapckи

2023.09.20 | 18:57

2
ти нормален ли си?!

Добави коментар

Водещи новини