Проф. Александър Маринов: Бойко Борисов очевидно действа с план, днес направи много интересно изявление

  • 19 септември 2023 17:34

  • 4493
  • 4
Проф. Александър Маринов: Бойко Борисов очевидно действа с план, днес направи много интересно изявление
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Бойко Борисов днес направи много интересно изявление, което на 180 градуса обърна позицията на ГЕРБ: „коалиция сме с участието на ДПС, но и носим отговорност за това правителство, защото сме го избирали“. Очевидно той действа с план в дадената ситуация. Защо прави този рязък завой, ми е трудно да кажа. Трябва да видим и кой ще е кандидатът на ГЕРБ за София. Вероятно е със забавяне, защото така е пресметнато, че ще донесе най-добър ефект. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ проф. Александър Маринов.

„Природата на това правителство е особена, то по принцип е нестабилно. Протестите са симптом за проблемите в това управление. Виждате, че другите участници, извън ПП-ДБ, побързаха да се разграничат и критикуват дори правителството и премиера. Това е голямо изпитание заради начина на реакция на правителството, която за мен е необяснима“, коментира още политологът.

Борисов за протестите: Не е толкова страшно, просто некоалиционните ни партньори не са свикнали

По думите му е повече от очевидно, че ДПС и ГЕРБ не искат да носят пасивите от протестите на земеделците. „Ясно е, че цялата тази сглобка е изградена на временно съвпадение на някакви интереси и планове. Докога ще съществува това крехко равновесие, е много трудно да се прецени“, посочи още проф. Маринов.

„По-скоро се изчаква да се види какъв ще е ефектът от функционирането на сглобката. В София картината е изключително объркана и е много трудно да се предвиди какво ще се случи. Ясно е, че когато и това правителство да бъде развалено, ще бъде важен не само реалният повод, а преди всичко обяснението. То трябва да е убедително и да докаже, че този, който е бутнал коалицията, е прав, а другите виновни. Цялата тежест се стоварва върху правителството, тъй като това е уязвимият елемент“, добави още той.

Съветник на Радев: Всички са ужасени от предложенията за промени в системите за сигурност

Според него, интересът на президента Румен Радев е България да се управлява добре. „Президентът няма ресурс да клати правителство. Той има позиции, които изразява. Това че се припокриват с масовото мнение на българите – това е друг въпрос“, посочи още политологът.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4493 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Путин

2023.09.19 | 20:18

4
Бок.......луци оставете РАДЕВ на мира.
Sasho Vitanov - 17.05.1976 - Перник

2023.09.19 | 19:43

3
Dog Eat Dog Who's the King?

2023.09.19 | 19:25

2
Мръсен долен отвратителен комунистически помияр
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.19 | 17:46

1
KAKЪВ "ПРОФЕСОР" Е ТОЯ СЪДЪРЖАТЕЛ НА ЯВОЧНА КВАРТИРА И МРЪСЕН АГЕНТ НА КДС?

Добави коментар

Водещи новини