Проф. Александър Маринов обясни „ала-бала с президента"

  • 01 юни 2023 08:07

  • 3029
  • 5
Проф. Александър Маринов обясни „ала-бала с президента"
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите", заяви в ефира на „Здравей, България” проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

„Вижте, например, изявленията по отношенията на така наречените партньори. Г-н Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С каза за Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Според него Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не готви политически проект за местните избори.

„Не оценявам високо  аналитичните способности на Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Това  една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи се  среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът на Донев.

Маринов каза, че истината е проста, макар и да не е приятна: "Те (Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил Петков) се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания", "изсмукали са авторитета на президента." "Ала-бала е доверието, което те получиха на тази база."

Останалата част от записа и по-скоро тяхната интерпретация Александър Маринов определи като безпрецедентна АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския, като до този момент няма никакви факти, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на възнамерява да влезе "през задния вход в политиката". Той така или иначе навсякъде се среща с кметовете, без значение от коя политическа сила са те. Това беше обяснението за слуховете покрай бъдещата кариера на кмета на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, един от най-успешните кметове на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, спряган дори като номинация за кандидат за президент.

Александър Симов (БСП): Мястото ни е само едно - яростна опозиция

На въпрос за сключена сделка за разбирателство между Радев и Гешев Александър Маринов отговори първо със смях. Дори и да имало някакво съвпадение, това не е синхрон, а съвпадение по логиката на развитие на политическите процеси. "Президентът няма нужда от подкрепата на главния прокурор", заяви Маринов.

Той няма обаче представа защо и до този момент промените в НПК, с които се въвежда механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, не са подписани от държавния глава и не са публикувани в Държавен вестник. Всъщност Маринов заяви, че не знае дали е или не е издаден указ за тях, а и можело да има извънредни броеве на "Държавен вестник". 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3029 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.11.30 | 09:32

5
лъжепрофесор, гнусен агент и съдържател на явочна квартира.

2023.06.01 | 11:57

4
Aко парламента не е легитимен, то (п)Резидента е национален предател.

2023.06.01 | 08:43

1
Ала бала значи изборна измама. Парламента не е легитимен. Резултатите са фалшиви.

2023.06.01 | 09:10

3
Вероятно. Идиотите си мислите, че две лъжи се компенсират и всичко е точно.

2023.06.01 | 09:06

2
Същото важи и за втория мандат на президента.

Добави коментар

Водещи новини