От БСП канят премиера и министъра на енергетиката в парламента за обсъждането на промените в Закона за енергетиката

  • 18 септември 2023 14:53

  • 730
  • 0
От БСП канят премиера и министъра на енергетиката в парламента за обсъждането на промените в Закона за енергетиката
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят и министърът на енергетиката да бъдат поканени днес в парламента за обсъждането на промените в Закона за енергетиката, поиска Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“.

Той определи законопроекта като изключително опасен за българската енергетика.

НА ЖИВО: Депутатите заседават извънредно

Министър-председателят заяви, че цените няма да се вдигнат, хората трябва да бъдат спокойни, а гледайки становищата на работодателските организации и на синдикатите, и мнението на гражданите, цари едно огромно безпокойство и страх от този законопроект, коментира той. Стойнев предположи, че правителството е разработило сценарии за момента, когато, по думите му, държавата абдикира от своите функции, всичко се поема от пазара и всичко неминуемо ще доведе до повишение на цените. Според него би било редно министър-председателят да дойде в пленарната зала, да успокои народните представители и да обясни какви са моделите и до какво ще доведе оттеглянето на Националната електрическа компания като обществен доставчик. Друг е въпросът, когато българските граждани отидат на свободния пазар, какво ще се случи, добави Стойнев. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков отговори, че ще поканят министър-председателя Николай Денков да присъства на заседанието. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини