Депутатите притеснени от лошите резултати на учениците

  • 15 септември 2023 10:46

  • 754
  • 4
Депутатите притеснени от лошите резултати на учениците
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С поздрав за първия учебен ден към учителите и учениците започна заседанието на Народното събрание. Той беше отправен от заместник-председателя на парламента Росица Кирова.

Тя се обърна към българските учители, които с търпение, професионализъм, с отговорна работа и любов към учениците предават на възпитаниците си стремежа към знание и мъдрост. Кирова се обърна и към първокласницие, които днес изпитват едно от най-големите вълнения в своя живот.

Нека новата учебна година, нека първият учебен ден ви зареди с много емоции, с много любопитство, упоритост и желание за развитие, посочи заместник-председателят на парламента. Вървете смело напред, гордейте се, че сте наследници на велики българи, продължавайте българските традиции, бъдете винаги целеустремени и отговорни, уважавайте и ценете вашите учители, своите родители и нека те да се гордеят с вас, призова тя и пожела: „На добър час!“.

Заседанието на Народното събрание започна с парламентарен контрол, който ще продължи от 9:00 до 12:00 часа. В него ще участват 12 министри. След това депутатите ще продължат работа със законодателна дейност.

Депутатите решиха да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна

 

Все още образованието у нас се движи на две скорости, а в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са притеснени от последните резултати от външното оценяване. Формацията иска стратегия за развито, модерно, дигитално образование и подчертаха значението на майчиния език. Утрешният ден ще е на знаещите, познанието е сила, нека я дадем на децата на България, призова Топалова.

Председателстващият заседанието Росица Кирова също уважи от името на Народното събрание трепета на първолаците и отчете дължимото на техните учители.

Ирена Анастасова от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е прочете декларация от името на ПГ на левите. По думите й 15 септември е ден на много цветя и надежди. По думите й в годините назад партиите са декларирали реформи и приоритетност на образованието. И червените са притеснени от влошените резултати на учениците. А че учителят е важен за системата, останало само добра декларация. Все пак в последните години обществото прогледнало за приоритета на учителя.

Анастасова е доволна, че се увеличават заплатите на преподавателите, но това е закъсняла мярка. Не е намалена бумащината за учителите. Длъжници сме на учителите и на децата, изтъкна червеният депутат. Не са осъвременени учебните програми, а учебниците се осакатяват, според БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. До момента последва едно нищо, няма спокойствие и предвидимост в системата, а хаосът в системата е неизбежен, смята Анастасова.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
754 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.15 | 11:57

3
НИЕ СМЕ OTДАВНА ПРИТЕСНЕНИ ОТ ЛОШИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ДО ЕДИН СА УЧЕНИЦИ С ЛОШИ РЕЗУЛТАТИ. И?

2023.09.15 | 13:56

4
...образованието - на две скорости: първа и задна...

2023.09.15 | 11:31

2
И по този повод излизат в едномесечна ваканция.

2023.09.15 | 11:12

1
е от какво са притеснени! и те утре ще станат депутати, същите като сегашните!

Добави коментар

Водещи новини