Тагарев се срещна с азербайджанския посланик

  • 14 септември 2023 18:49

  • 779
  • 2
Тагарев се срещна с азербайджанския посланик
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Развитието на сътрудничеството в областта на отбраната между Република България и Република Азербайджан обсъдиха на среща днес, 14 септември, министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан у нас Н.Пр. Хюсейн Хюсейнов, съобщиха от военното ведомство.

На разговорите в Министерството на отбраната беше отбелязано положителното влияние на активния политически диалог между двете държави върху развитието на взаимоотношенията в областта на отбраната. Министър Тагарев оцени високо доброто взаимодействие в областта на военното обучение и изтъкна ролята на Военна академия „Г.С.Раковски“ и на Националния военен университет в тази сфера. Като стъпки в развитието на сътрудничеството в отбраната бяха обсъдени възможностите за подготовката на кадри в областта на военната медицина и езиковото обучение, както и за съвместна подготовка на военнослужещи по време на учения.

Министър Тагарев и посланик Хюсейнов дискутираха и въпроси, свързани с предизвикателствата пред регионалната сигурност. Двамата подчертаха, че стабилността в сферата на отбраната е важен фактор за икономическото развитие на държавите.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цв

2023.09.14 | 20:13

2
Няма ли кой да му види сметката на тоя пърдухел?

2023.09.14 | 19:17

1
Тагарев, ти още ли си жив !?? ПРЕДАТЕЛ !!!

Добави коментар

Водещи новини