Тошко Йорданов: Обидно е, че законът за референдумите беше спрян още на първо четене

  • 13 септември 2023 17:56

  • 1168
  • 7
Тошко Йорданов: Обидно е, че законът за референдумите беше спрян още на първо четене
© БТВ

Проблемът е сериозен и управляващите трябва да си понесат кръста за решението. Има сериозно напрежение в сектора. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. по повод намерението на правителството да разреши внос на украинско зърно.

Това, което решава парламентът и това, което искат хората, много често са в различни посоки, добави той.

Йорданов коментира и днешното решение на парламента да отхвърли на първо четене предложените от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. 

Без доближаване до Швейцария: НС отхвърли законопроекта за референдумите

Във всички нормални държави тази процедура е много облекчена. В редица държави управляващите се допитват до хората по най-различни въпроси. Обидното и демонстративното в случая е, че законът беше спрян още на първо четене. Управляващите дори не направиха свои предложения между първо и второ четене, заяви председателят на ПГ на ИТН.

Управляващата сглобка показа, че българските граждани нямат никакво значение за тях. Това е тирания на шепа хора, добави Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Той подчерта, че по закон и референдумът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за запазване на българския лев е трябвало да бъде проведен, тъй като е събрал необходимия брой подписи.

Според Йорданов разговорът за промените в Конституцията е "димна завеса за другите закони, които се прокарват". Тези закони са вредни и са свързани с корупция. Пример за такъв закон е Законът за движение по пътищата. Предложенията за промени в Конституцията са единствено желание на управляващите да се окопаят във властта, каза още Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1168 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.09.13 | 18:09

1
Една държава в която средното IQ е под стойностите на стайна температура не може да се управлява чрез реферндуми.

2023.09.13 | 19:44

7
То на управляващите е даже в минусови температури, а щом такива хора живеят в тая държава трябва даже повече референдуми, понеже трябва да живеят както на тях им харесва а не както на управляващите, ама явно твоето IQ е доста под стайната температура, долу горе около нулата е май а.
Луд

2023.09.13 | 18:46

4
А от шепа идиоти може ли?
МИЛА Браво! Мила

2023.09.13 | 19:23

6
Защо трябва да чуят думата на Българският народ. Те искат само да ни доят.

2023.09.13 | 19:00

5
СПОКОИНО ТОШКО НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛИМ ЗАД БОРДА.
Марш на дървото , ше.бек

2023.09.13 | 18:20

3
Африканския Пр.имат иска референдум както в родината му Зам.унда . Абе ал.анко.олу , сега е друго време , инфлацията расте-- един заму.ндски банан вече струва два банана , а и шефа ти вече не е фактор и никой не го е.ба.ва за човек

2023.09.13 | 18:10

2
Популистите много ви се искаше нали? С 50 000 подписа да вкарате манипулираните си избиратели в клопката на уж собствената им воля...

Добави коментар

Водещи новини