Георги Георгиев: Ако бюджетът не мине, 2 200 деца остават без градини

  • 12 септември 2023 13:46

  • 879
  • 1
Георги Георгиев: Ако бюджетът не мине, 2 200 деца остават без градини
© Булфото (архив)

За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която може да не успеем да съберем подкрепа за бюджета на Столичната община. Това заяви днес председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска във връзка с предстоящото разглеждане на проекта за бюджет на София за 2023 година.

Документът ще бъде обсъден на заседание на 14 септември.

Оптимизмът за приемане на проектобюджета за 2023-а изглежда неоправдан. За пръв път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която общината макар да има парите, благодарение на добрата финансова дисциплина и започнали проекти, да не успеем да съберем подкрепа за бюджета. В него са заложени рекордните 2,55 млрд. лв. И той трябва да се гласува на Заседанието на СОС в четвъртък. Групите на "Демократична България" и БСП са близо половината от гласовете в СОС, а групата на ГЕРБ е с 27 гласа. Разговорите в момента показват, че няма да получим подкрепа от тези големи групи. Днес имаме позиция на ДБ и "Спаси София". Намирам това за безотговорно и безобразно, което може да се оприличи на политически егоизъм , който ще жертва основни направления в развитието на София, допълни Георгиев. 

"Има 2200 нови места в детски градини и ясли. Сградите са построени, а имаме 85 нови групи и обзаведени, назначени са учителите, парите ги има в бюджета, но ако бюджетът не е одобрен не можем да осигурим издръжката. Така тези 2200 деца трябва да останат по домовете си. Не мога да разбера как това може да бъде принесено в жертва на предстоящите избори", каза още шефът на СОС.

Георгиев участва в проверка на строителството на метрото при бул. "Владимир Вазов" заедно с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и директора на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Кметът Фандъкова каза, че проектът за бюджет е изключително балансиран. Тя изрази надежда Георгиев Георгиев да осигури мнозинство. "Засега оптимизмът ви изглежда неоправдан", отговори ѝ председателят на СОС.

Георги Георгиев към ДБ: Бюджетът не е на Фандъкова, а на софиянци, подкрепете го!

БТА припомня, че бюджетът на Столичната община за 2023 г., в размер на 2 555 000 000 лева, беше представен в края на август от кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. В проектобюджета за 2023 г. са заложени приходи от около 930 000 000 лева, каза кметът. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.12 | 14:10

1
БЕГАЙ СИ У РАДНЕВО, ТАМ ДЕЦАТА СА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ОТ СОФИЙСКИТЕ, ГНУСНО МАЗНО ПОМИЯРЧЕ.

Добави коментар

Водещи новини