Шефът на СОС Георги Георгиев: 130 детски площадки вече се обновяват в София

  • 19 юли 2023 11:16

  • 206
  • 0
Шефът на СОС Георги Георгиев: 130 детски площадки вече се обновяват в София
© Novini.bg/ Canva

130 детски площадки вече се обновяват в София. Това написа във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска.

В началото на годината подготвихме програма за инвестиции в размер на 3 000 000 лв за ремонт и поддръжка на площадки във всички райони на столицата. Според решението на общинския съвет от 100 000 до 135 000 лв се разпределят пряко на районните кметове за възстановяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства, като средствата се отпускат както за изграждане, така и за обновяване на съществуващи площадки – в зависимост от състоянието им в съответния квартал.

Георги Георгиев за предизборната кампания за кмет на София: Битка за трон

Както обявихме още при представянето на програмата, приоритетно работим за обновяване на най-старите съоръжения, другият критерий е фокусът върху кварталите, които са населени предимно с млади семейства с малки деца. Столичната община осигурява финансирането на тези 130 площадки равномерно на всички райони, за което благодаря на г-жа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova .

Благодаря за координацията на целия проект и на заместник-кмета по екология Десислава Билева, която си свърши съвестно работата. Градският парламент одобри списъка със заявените детски площадки и районните кметове вече работят по обновяването им. Сред тях отличник е кметът на „Илинден“ Иван Божилов, който вече завърши реконструкцията на две големи площадки „Света Троица“ – до бл. 357 и до блок 319 в квартала. Обявявам съревнованието между районните кметове за изпълнението на програмата ни за открито

Обещаното вече се изпълнява и виждаме първите резултати. Ще продължим работата по обновяването на площадки, защото децата на София заслужават да играят в чиста и безопасна среда.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини