Йордан Терзийски за наводнението: Премиерът беше на място, взети са спешни мерки

  • 08 септември 2023 14:06

  • 757
  • 0
Йордан Терзийски за наводнението: Премиерът беше на място, взети са спешни мерки
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

„Често отговорността за чистенето на речните корита се размива между кметовете на общините, областните управи и Басейновите дирекции. Това трябва да бъде изяснено. На второ място е системата за ранно известяване при бедствия”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS в деня на национален траур след бедствието в Царево.

В отговор на коментар, че фактите показват как година след наводнението в Карловско все още не са изплатени обезщетенията на пострадалите, нито е възстановена инфраструктурата там, Терзийски отговори: „Фактите са, че премиерът Денков вчера беше на място, бяха взети спешни мерки. Осигурени са хората да се придвижват и да не спират трафика до Южното Черноморие. Ще бъдат осигурени средства за всяко засегнато семейство. Ще бъде възстановен достъпът до питейна вода, ще бъде възстановено електричеството”.

Денков: Реакцията на държавата беше мигновена

Припомняме, вчера от „Социални грижи” заявиха, че само семействата, които имат адресна регистрация в пострадалите райони и домовете им са основно жилище, могат да кандидатстват за помощ.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини