Тагарев ще бъде изслушан в ресорната комисия

  • 08 септември 2023 07:25

  • 842
  • 3
Тагарев ще бъде изслушан в ресорната комисия
© Bulphoto

Ресорната комисия ще изслуша министъра на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за. Това е първото заседание след ваканцията на депутатите.

Въпросите към министъра са свързани с позицията на България към новите регионални планове за защита на територията на НАТО с определени сили с висока степен на готовност, както и за сигурността в Черноморския регион.

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на Тагарев

В тримесечния си отчет премиерът Денков посочи, че не вижда пряка заплаха за българските пристанища от войната в Украйна, но се вижда желание за блокиране на част от икономическата зона извън териториални води чрез руски военни учения.

В последните дни Румъния съобщи за руска атака срещу украинско пристанище на Дунава, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Черно море остава важно за пакта.

"Възраждане" и БСП поискаха оставката на военния министър - заради политиката му и заради евентуалното разполагане на НАТО в Черно море.

Очаква се към Тагарев да има и въпроси за назначенията в министерството. Преди дни съветникът му Местафа Емин подаде оставка заради обвинения за арогантно поведение в "Порогов".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
842 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.08 | 09:00

3
КОМУНДРЕЛИТЕ И МЕКИТЕ КИТКИ НА КОПЕЙКАТА, ЗАТВАРАЙТЕ ПЛЮВАЛНИЦИТЕ.

2023.09.08 | 08:46

2
това мекере трябва със шутове да бъде изритан от държавата. да заминава при господарите си в украината дето е на хранилка.
Я

2023.09.08 | 08:04

1
Най отвратителното говедо в Бг,заедно с Пасито трабанта..

Добави коментар

Водещи новини