Денков подкрепи благотворителния „Мач на надеждата“

  • 06 септември 2023 20:19

  • 2545
  • 5
Денков подкрепи благотворителния „Мач на надеждата“
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С даде своята подкрепа за изключително благородната инициатива на една от звездите на българския футбол - Стилиян Петров. Министър-председателят беше част от многобройните зрители на „Мача на надеждата“ на националния стадион „Васил Левски“ тази вечер в София, съобщиха от правителствената пресслужба. Със събраните средства от билетите ще бъдат подпомогнати пациенти с онкологични заболявания и лечебни заведения у нас.

Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата отбора, съставени от футболни звезди от България и от чужбина. Няколко поколения български футболисти ще бъдат на терена заедно с някои от техните най-прочути противници, изтъкна премиерът преди мача. „Очаквам събитие, което да ни обедини. Трябва да помогнем на хората, които се борят с онкологични заболявания”, заяви още акад. Денков.

Министър-председателят се срещна и с децата от футболен клуб „Конкордия“, които също са на стадиона. „Конкордия” е иновативна програма, която подпомага социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. Клубът е регистриран към Българския футболен съюз, а самата услуга се предлага на децата и младежите напълно безвъзмездно при условието, че посещават редовно училище и преминават в следващ клас. Заедно със спортните специалисти работят социални работници, психолог и педагог, които подпомагат децата и техните семейства в множество направления.

Навършват се три месеца от управлението на кабинета "Денков-Габриел"

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2545 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Цв

2023.09.07 | 07:15

5
Тоя мишок и от футбол ли разби?
Lissa

2023.09.07 | 01:59

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Тино

2023.09.07 | 01:51

3
Ноя предотел е опорочил събитито с присъствието си

2023.09.07 | 00:55

2
ТАМ ЛИ МУ Е МЯСТОТО НА ТОЯ ПЛАШИПУТАРНИК. НАВОДНЕНИЯ, ЖЕРТВИ ЗАЩОТО НЕ СА ПОЧИСТЕНИ ШАХТИТЕ, ДЕРЕТАТА А ПЛАШИПУТАРНИКА СИ ПРАВИ ПИАР НА МАЧ.
alexievi

2023.09.06 | 21:30

1
Г-да от Новини.бг, а до Денков кой седеше на мача не видяхте ли?

Добави коментар

Водещи новини