Главсекът на МВР жертва на тежко политическо противопоставяне

  • 31 август 2023 08:18

  • 1436
  • 2
Главсекът на МВР жертва на тежко политическо противопоставяне
© Кадър - bTV

Президентът ще освободи главния секретар. Това предположи пред bTV Пламен Киров, преподавател по конституционно, право за трусовете в силовото министерство.

Има идея на "не-коалицията" за ограничаване на конституционните правомощия на президента, посочи той. Всичко се случвало, както е казано в записа, огласен от Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент, според него. Има една сентенция "кадрите решават всичко", каза Киров. В момента не се говори за нов главен секретар, защото има заместник-главен секретар, с когото Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните може да работи, уточни още той.

Ще има ли нов главен секретар на МВР след подадената оставка?

Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, посочи, че е нужно да се обърне сериозно внимание на системата за сигурност. Естествена е реакцията на главния секретар, който не иска да се превърне в чучело, върху което всички да бият, заяви той. Неадекватността на решенията идва от това, че не се познават системите, по мнението му. Нямаме високо компетентни кадри, изтъкна Стойчев. Той прогнозира хаос.

Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър, смята, че главният секретар на МВР е попаднал във време на тежко политическо противопоставяне. Според него Петър Тодоров се е държал така, че все едно го няма. Министърът има право да избира екипа си, по мнението му.

Последвайте канала на

Калина Христова
1436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.08.31 | 09:10

1
КАКВА "ЖЕРТВА" Е ТОЯ НЕСПОСОБЕН ДРИСЪК?
Тенев

2023.08.31 | 11:08

2
Жертва на простаци като теб :)

Добави коментар

Водещи новини