Ще има ли нов главен секретар на МВР след подадената оставка?

  • 31 август 2023 08:03

  • 2149
  • 1
Ще има ли нов главен секретар на МВР след подадената оставка?
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Един човек не може да бъде задължен да изпълнява длъжност, на която не иска да бъде повече. Той няма как да работи ефективно в такава среда. Чест му прави на Петър Тодоров, че си подава оставката. Това заяви доц. Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия по повод подадената оставка от главния секретар на МВР.

„Той подава оставка, за да разреши институционален сблъсък между правителството и президента. Ролята на държавния глава е различна от това да упражнява изпълнителна власт”, допълни политологът.

"Предварително е необходимо съгласието на президента, преди да бъде решено да бъде поискана оставката на главния секретар на МВР", уточни конституционалистът доц. Наталия Киселова.

Главният секретар на МВР подава оставка

На въпрос има ли опасност постът да остане празен, ако не се съгласуват институциите, тя отговори: "Указът за освобождаване на главния секретар предполагам ще се издаде в 7-дневен срок, но може президентът малко да го забави."

"Вижда се една целенасочена дейност по отношение на органи, активно участващи в организирането на изборите. Явно доста усилия ще бъдат вложени за изборите, но според мен трябваше тези промени да се забавят, за да няма съмнения, че управляващите искат предимство на изборите", смята тя.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Котарак

2023.08.31 | 08:46

1
Разбира се, че няма да има! Тъпанари!

Добави коментар

Водещи новини