Денков и Василев обсъдиха с еврокомисар Вестагер развитието на ЕИБ

  • 30 август 2023 16:47

  • 1009
  • 1
Денков и Василев обсъдиха с еврокомисар Вестагер развитието на ЕИБ
© МС
Слушай новината Слушай новината

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е провел среща с европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер, на която са обсъдени визията и приоритетите на България за бъдещото развитие на Европейската инвестиционна банка.

Това съобщиха от Министерския съвет на своята официална фейсбук страница. На разговорите е присъствал и министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на

Акад. Денков: България ще улесни привличането на висококвалифицирани специалисти от чужбина

Вестагер е кандидат за президент на финансовата институция. Общо бе мнението, че сътрудничеството в контекста на реализацията на проекти в нашата страна трябва да продължи, като бе посочено, че изпълнението им ще бъде в полза на гражданите не само на региона, но и на Европа, посочват от правителствената пресслужба. 

Членството на България в Шенгенското пространство и в еврозоната също били акцент по време на срещата.

Премиерът Денков изтъкна, че страната ни е изпълнила всички критерии за Шенген и подчерта бъдещите позитивните резултати от членството на България за цялата европейска общност.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1009 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пп спермите

2023.08.30 | 17:33

1
ей чъки ще те намажа с лайна

Добави коментар

Водещи новини