Министър Стойчева: България трябва да стане един от центровете на новата вълна иновации

  • 29 август 2023 11:28

  • 1029
  • 0
Министър Стойчева: България трябва да стане един от центровете на новата вълна иновации
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

България трябва да стане един от центровете на новата вълна иновации, базирани на високонаучна дейност, каза днес в Шумен министърът на иновациите и растежа Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни, предаде Дарик.

По думите ѝ това ще предизвика и все повече българи да избират пътя на предприемачеството. Малкият и среден бизнес са в основата на икономиката и е добре повече хора да бъдат вдъхновявани да започнат да работят в тази посока, каза още министърът.

Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни участва в "Дискусионен форум с бизнеса в Шумен, посветен възможностите за финансиране от Министерството на иновациите и растежа". Домакин на срещата е "Алкомет" АД.

България и САЩ ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на иновациите

В срещата участват изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Христо Етрополски, областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев, зам.-кметът Росица Антонова, бизнесмени.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини