Надежда Нейнски: Евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България

  • 28 август 2023 08:45

  • 1219
  • 3
Надежда Нейнски: Евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България
© Кадър - Нова телевизия

Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е включен в списъка „Магнитски”, а там доказателствата не се събират от вестници. В България имаше опит за създаването на такъв закон, който не беше направен по най-добрия начин. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият министър на външните работи Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Според нея евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България.  

„Лидерът на частната армия „Вагнер” е или убит, или загинал, но онова, което той представлява, продължава да съществува. „Вагнер”  е много голяма икономическа организация, която освен в Украйна, действа и в Африка”, допълни тя.

Според нея Васил Божков отдавна е надскочил националните предели. „През последните месеци се наблюдава следното: навремето бившите служби за сигурност на Русия превърнаха политическата и идеологическата си власт в икономическа. Сега тече обратният процес. Когато започна войната в Украйна, много държави в Европа успяха да свалят голяма част от зависимостите с Русия. България обаче не успя да вземе бързо и ясно този завой”, смята Нейнски.

Божков и руските му връзки: Част от панаир или ...?

По думите й в сферите на енергетиката са най-сериозните корупционни практики.

„България, бъдейки част от европейските икономически структури и със стъпките, които направи по отношение на диверсификацията на източниците в последните месеци, има възможност да се откачи един път завинаги от руската зависимост”, поясни бившият външен министър.

Последвайте канала на

Калина Христова
1219 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.08.28 | 14:48

3
Г-жо Нейнски, Не съм фен на Божков, но ако той е търгувал с Пригожин, то това, кога се е случило, защото и Иван Костов продаде Нефгохим Бургас на Лукоил, че и пристанище му дадохте и данъци не плащаха.И всичко това при вашата уж демокрация. Затова хайде по-кротко и без двоен стандарт.
Sarbeca Z

2023.08.28 | 14:01

2
Гнусна крадлива еврейска ку-рва

2023.08.28 | 09:25

1
рано сутрин и УРОДА от мачкан лак разпадащата се Надка. повърнах си кафето.

Добави коментар

Водещи новини