Димитър Николов: Бургас става заложник на забавени и некачествени ВиК ремонти

  • 23 август 2023 15:00

  • 1157
  • 1
Димитър Николов: Бургас става заложник на забавени и некачествени ВиК ремонти
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Квартали и ключови улици в община Бургас остават блокирани заради забавени дейности по големия проект за воден цикъл на града или некачествено възстановени участъци след ВиК ремонти. Това коментира кметът на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден по време на среща с новия изпълнителен директор на водоснабдителното дружество в Бургас Цветан Мирчев. Николов посочи, че има недоволство от граждани заради темпото, качеството на работа и възстановителните дейности на ВиК мрежата в кварталите "Долно Езерово" и "Лозово", както и на улиците "Фердинандова", "Индустриална", "Мария Луиза", "Шейново", "Сливница" и други ключови места в града. 

Кметът заяви, че общината продължава да прави предписания на ВиК дружеството и техните изпълнители за некачествени ремонти и възстановявания и да им изпраща констатациите. 

Забавянето на изпълнението на водния цикъл води до забавяне на така очакваните от гражданите на Бургас ремонти на пътната инфраструктура, а това води и до риска Община Бургас да загуби целеви средства от държавния бюджет, предвидени за ремонт на улици след приключването на ВиК проектите, заяви Николов.

Част от "Люлин" остава без топла вода

Според изискването на финансовото министерство тези средства трябва да бъдат изразходвани до края на календарната година. 

Кметът на Бургас заяви, че ръководството на ВиК е длъжно да информира гражданите за сроковете, да реагира на сигналите за некачествени ремонти и некачествено възстановяване на настилките. Той настоя пред новия директор да се направят срещи с хората, изразили недоволство от дейностите на дружеството и неговите изпълнители по водния цикъл, за да ги информират за мерките, които ще предприемат, сроковете на работа на фирмите и графика на проектите. 

На срещата Николов постави и въпроси, свързани с липсата на действия на ВиК по отношение на решаване на проблемите на село Димчево, както и голямото забавяне в изграждането на водопровод в отсечката след сградата на КАТ.

Хората с право недоволстват. Крайно време е да приключите със започнатите проекти по водния цикъл, защото не можем да предприемем действия по благоустройство, а това поставя под риск и търпението на гражданите, и средствата, предвидени за това, повтори Николов. Той подчерта, че Бургас става заложник на забавени и некачествени ВиК ремонти.

Николов заяви, че ще продължава да препраща до ВиК всички подписки и жалби на гражданите, с настояване за предприемане на адекватни действия и отговори, които дружеството дължи на хората. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.23 | 15:14

1
И кой е виновен? Кмета вика дръжте винивния? Май е решил да прехвърли отговорността на частно дружество. Нищо де, пак го изберете и пак ще е така.

Добави коментар

Водещи новини