Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България

  • 22 август 2023 15:04

  • 1919
  • 5
Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България, са крещяща наглост и безобразие. Това написа евродепутатът Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. в своя Фейсбук профил.

"Моят коментар по повод на безграничната наглост на наследниците на комунистите от 9 септември 1944 година, опитващи се все още да лъжат и насажда фалшива "история":

Сталин поддържа през цялата ВСВ дипломатически отношения с Царство България! Едва на 5-ти септември решава, че България може да му се изплъзне и обявява с нищо не предизвикана и нямаща отношение с борбата срещу нацистка Германия война на нашето Отечество. По това време две правителства - това на Багрянов, а от 2-ри септември и това на Муравиев са дали на Стойчо Мушанов заверени пълномощни да подпише примирие в Кайро със САЩ и Великобритания.

Сталин бърза да си вземе плячката България. Той и преди това е подкрепял бандитиски групи в България, въпреки дипломатическите отношения, които проформа поддържа с нашите правителства. Разсекретените документи показат, че примирието, което Мушанов трябваше да подпише, е в пъти по-добро за България от примирието, което се подписва в Москва през октомври 1944 година.

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България са крещяща наглост и безобразие. Десетки хиляди убити, стотици хиляди репресирани българи. Убити са български генерали, офицери и войници, които са останали верни на клетвата си пред Отечеството! Убити или репресирани са български политици, индустриалци, земеделци, представители на академичния и културен свят, всички, които не са приемали диктатурата. Освободени са от живота и имуществото им. Техните семейства са изселени и на децата им не е позволявано да следват в университет.

Слави Василев: Ако не беше Сталин, нямаше да има модерна българска държава

Разорена е икономически държавата, отнета е земята на селяните, преследвани са религиозните деноминации и се насажда агресивен атеизъм, извършва се предателство спрямо Македония, предлага се три пъти Отечеството ни да загуби суверенитета си и да стане част от СССР, архивите на държавата са откраднати от сталинската варварска армия, слугите им в София предават златото на БНБ на Москва, нанесените морални щети на психиката на няколко поколения хора са все още видими в подкрепата на наследниците на шумкарите за военнопрестъпника в Кремъл и за идеологическите тотеми и имена из България. 

Благодарение на Сталин децата на комунистите следваха на Запад, а техните бащи и дядовци превърнаха страната ни в концлагер, където се стреляше срещу всеки българин, опитал се да избяга от престъпната диктатура, наложена с шпагините на Сталин. Не може да позволяваме тези болшевиките лъжи да се сипят от медиите и да тровят младите поколения", написа евродепутатът.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1919 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.08.22 | 16:28

5
Ковачев, простите и глупави комунисти са развили и запазили България. Какво правите вие днес? Никога няма да стигнете нивото им, защото сте продажници!
Любомир Герганов

2023.08.22 | 16:16

4
Всеки защитава тезата си използвайки фактите както му е удобно.И Ковачев и Василев ги използват манипулативно.Сферите на влияние са уточнени предварително и двете страни ги спазват.Ако не бяхме съюзници на Хитлер можеше събитията да да се развият по друг начин.

2023.08.22 | 15:47

3
Не може да позволяваме тези ковачеви лъжи да се сипят от медиите и да тровят младите поколения.

2023.08.22 | 15:44

2
Я КАЖИ МАМА И ТАТЕ ДЕТО БЯХА ВЪРЛИ КОМУНИСТИ,А СЕГА СЕ ЗАВЪРТЯХТЕ НА 180 ГРАДУСА

2023.08.22 | 15:19

1
стига вече сте ги показвали тия краварски недоразумения! никой не се интересува от мнението им!

Добави коментар

Водещи новини