Съветът по сигурността към Министерския съвет проведе редовно заседание

  • 10 август 2023 15:14

  • 291
  • 1
Съветът по сигурността към Министерския съвет проведе редовно заседание
©
Слушай новината Слушай новината

Съветът по сигурността към Министерския съвет проведе редовно заседание днес, председателствано от премиера акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Във фокуса на обсъжданията беше внесеният в Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Съветът взе решение да бъдат изготвени доклади за възможните отражения върху националната сигурност, които биха могли да произтекат от приемането на внесения законопроект.

Вижте какви решения взе кабинетът "Денков" днес

Членовете на Съвета по сигурността обсъдиха също обявения от Руската федерация предупредителен район в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море.

Съветът прие вътрешни правила за организирането и провеждането на заседанията на Съвета по сигурността, чиято цел е осигуряване на оптимална и систематизирана работа и организация на заседанията на Съвета, съгласно Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гаднярката

2023.08.10 | 18:55

1
а бе ти луд ли си.

Добави коментар

Водещи новини