Д-р Ел Масри: Вежди Рашидов е курбан за политическо спокойствие

  • 09 август 2023 14:46

  • 2363
  • 7
Д-р Ел Масри: Вежди Рашидов е курбан за политическо спокойствие
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

„Случаят с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е поредната принесена жертва за получаване на симпатиите на българите в навечерието на местните избори. Една зловеща история, която е видимия плод на примера, който получиха децата ни по време на прехода, се превърна в удобен инструмент за отклоняване на вниманието от съществените проблеми, които са на дневен ред и трябва да решават нашите политици", коментира д-р Зияд Ел Масри в рубриката си по „Дарик Югоизток“.

"От друга страна, стремежът за добро обществено представяне стана причина за предлагане на гласуване на абсурдни текстове в Закона, в които не почиват на статистически данни и липсва положителна информация за тяхната ефективност. Защото темата за насилието не е от вчера и тя в никакъв случай, според статистиката не касае само хората с интимни отношения, нито пък може да се насочи съм към жените – а децата, а мъжете, а изтезанието на животни, а насилието при зависимост – работодател към служител… Още повече, когато цяла България е свидетел на насилие самата пленарна зала на НС“, допълва той.

Той припомни и за ефекта от най-променяния Закон в България – този за движението по пътищата, който въпреки повишаването на наказанията не доведе до ефективно намаляване на войната по пътищата.

Вежди Рашидов, след като обяви, че напуска парламента: Малко съм на почивка. Не ми се говори

„И днес ние отново сме свидетели на същите кампанийни политически действия, които не почиват върху задълбочен анализ и положителен пример. Хората с видимо нездраво и агресивно поведение, ще ги изпратим за по-дълго в затвора, за да може агресията да се засили. Без да мислим, какво ще се случи, когато излезе навън. По-дълбокият въпрос е: Защо не се предложиха и гласуваха мерки, за да се намали рецидива на престъпленията? Може ли повишаването на присъдите да се нарече превенция, която ще доведе до намаляване на насилието и агресията? Затова приемам разграничаването от Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, който до вчера от партията му приемаха с почести, като неискрена реакция“, каза още председателят на Българо-арабската бизнес асоциация и собственик на първата частна болница в България.

Според него, в момента важните проблеми в дневния ред на правителството не би трябвало да бъдат изборите наесен, а икономическата реалност, която българските граждани ще посрещнат след изборите, в навечерието на зимата.

„Ние можем всички хора да ги вкарваме за по няколко години в затвора, но кой ще работи за икономиката на страната. Плащаме на политиците за да вземат решения и още веднъж на затворниците, които вместо да работят ще стоят в затвора, а после ще стават по-опасни за обществото. Защото в България сме на завидни позиции по рецидив на престъпността. Имам друго предложение: Можем да вкараме корумпираните политици в затвора, а бизнесът ще поеме издръжката им, за да може спокойно да работи и икономиката на страната да се поизправи малко след всички тези кампании“, коментира още д-р Зияд Ел Масри.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2363 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Просто човек

2023.08.09 | 16:02

7
Само не ми изкарвайте главния мултак жертва...Много моля...

2023.08.09 | 15:21

6
Всички сме на господ,но този изрод кой гое създавал?

2023.08.09 | 14:50

2
Коментарите на Ел Масри показват че неговото племе няма никакво понятие какво е почтеност. Типичен примитив.

2023.08.09 | 15:08

5
почтеността произлиза от истината, вие вече сте много далече от там

2023.08.09 | 14:56

3
ЧЕСТНОСТТА, ПОЧТЕНОСТТА И КУЛТУРАТА ОТДАВНА НЕ СА СРЕД ЦЕННОСТИТЕ НА ОРИЕНТА.

2023.08.09 | 15:07

4
ориента ще ви третира с камъни

2023.08.09 | 14:49

1
БОКЛУК МРЪСЕН ЕЛ МАНГАЛ

Добави коментар

Водещи новини