Мартин Димитров: Президентът би трябвало да обясни чии интереси защитава по случая с "Росенец"

  • 04 август 2023 13:46

  • 1801
  • 7
Мартин Димитров: Президентът би трябвало да обясни чии интереси защитава по случая с "Росенец"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Би трябвало президентът да защитава националните интереси, а оперирането на стратегическите пристанища – да бъде задача на държавата, коментира за БТА депутатът от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Мартин Димитров.

Повод за коментара е това, че днес държавният глава сезира Конституционния съд (КС) за прекратяването на концесията на терминала „Росенец“. В мотивите си Радев посочва, че решенията в областта на енергетиката винаги трябва да почиват върху необходимостта от надеждност и непрекъсваемост на доставките на суровини и на гарантирането на достъпни цени за гражданите и индустрията. 

Президентът би трябвало много ясно да обясни какво прави в момента, чии интереси защитава, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. "Големият въпрос е защо 10 години, когато държавата е оперирала с това пристанище, е имало сигурност на доставките. Така че тук той не е прав", смята депутатът. Според Димитров президентът няма основания да се обръща към Конституционния съд.

Радев сезира КС заради спирането на концесията на „Росенец“

Първият важен въпрос е, че това е европейски регламент, който се изпълнява, вторият – ние като държава да преценим кой трябва да оперира с ключовите пристанища, коментира Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Според него именно президентът би трябвало да иска това да е държавата.

На 21 юли Народното събрание гласува да бъде преустановена концесията за пристанищния терминал „Росенец“, както и министърът на енергетиката да започне разговори по условията и реда, при които Българският енергиен холдинг да придобие до 20 процента в консорциума-титуляр на Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок I-21 „Хан Аспарух“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1801 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Закачалка

2023.08.16 | 07:43

7
Той отдавна го е казал - защитава интересите на народа, ама плешив деб ил като теб трудно схваща. А и трябва да краде...
юлиян

2023.08.05 | 00:22

5
Народните, Мартине, държавните и народните, за разлика от теб и твоите съпартийци.
ПАНИ

2023.08.04 | 20:12

4
Мартин - ти пък кой беше
хх

2023.08.04 | 14:59

3
А ти чии интереси защитаваш бе продажник.

2023.08.04 | 14:26

2
Защитава интересите на народа който го е избрал бе бръмбар фъфлящ.

2023.08.04 | 13:57

1
Като осъдят държавата да плаща милиони компенсации за неизпълнение на договор, ще разбереш бързо.

Добави коментар

Водещи новини