Денков: Не съм във война с президента, но от "Дондуков" 2 идват многократни провокации

  • 03 август 2023 12:31

  • 2566
  • 6
Денков: Не съм във война с президента, но от "Дондуков" 2 идват многократни провокации
© Булфото (архив)

Не съм обявявал война и не съм давал никакъв повод, за да се каже, че участвам в една такава война с президентската институция. Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на пресконференция в Министерския съвет, на която заедно с министри от кабинета дадоха подробности около работата по управленската програма и отправиха критики към свършеното от предходното служебно правителство.

Според Денков е имало „многократни провокации“ от страна на президентската институция и различни нейни представители. 

„Винаги съм готов да седнем заедно и да обсъдим проблемите, които трябва да решаваме“, увери премиерът, давайки пример с вчерашното тържествено отбелязване на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, на което премиерът и президентът участваха заедно.

Денков разкритикува служебните кабинети: Не са безупречни, заварихме грешки за милиарди левове

Причината да представим пресконференцията в този ѝ вид са опитите на различни анализатори да представят една идеализирана и захаросана картина, според която служебните правителства работят безупречно и затова трябва да помислим дали да бъдат запазени в този вид, в който са. Повод за коментарите бяха предложените промени в Конституцията. Ние не сме хората, които създаваме напрежение, но няма как да премълчим, когато имаме сериозни проблеми за милиарди левове, разясни премиерът по повод критиките за свършеното от служебните кабинети в различни области.

Той увери, че има добър диалог с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Мария Габриел: Няма никакъв натиск от ГЕРБ спрямо мен, с Денков работим в унисон

„Очевидно е, че има напрежение около формулирането на управленските решения, но той идва по линия на споровете в Народното събрание“, заяви министър-председателят. 

По темата с Паметника на Съветската армия акад. Денков подчерта, че правителството е изпълнило това, което е било поискано от Столичния общински съвет.

Изпълнихме това, което поиска от нас Столичният общински съвет. Вчера прехвърлихме собствеността към областния управител, оттам-нататък областният управител ще вземе решение, обсъждайки със Столичният общински съвет, обясни премиерът.

Припомняме, че вчера на свое заседание Министерският съвет прие решение, с което статутът на мемориален комплекс "Паметник на Съветската армия" в Княжеската градина в София се променя от имот публична държавна собственост на имот частна държавна собственост.

Кабинетът промени статута на Паметника на съветската армия в София

Последвайте канала на

Владимир Василев
2566 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
знае

2023.08.03 | 15:41

6
А знае ли , че вече е във война с всички нас
друго ни вълнува

2023.08.03 | 15:39

5
И смятат, че точно днес за това което служебното е направило ще говорим
вервайте ми

2023.08.03 | 15:37

4
"Вервайте ми" на нов глас !От тук нататък, значи, ще цъфнем и вържем. повярвахте ли ?

2023.08.03 | 15:07

3
Мишко слиза от екарн и от вла докато е време иначе на сила

2023.08.03 | 14:58

2
ПЛЪХ
Денка

2023.08.03 | 14:53

1
Денков ти колко пенсия взимаш

Добави коментар

Водещи новини