След убийството в Цалапица: Вътрешният министър иска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив и началника на РУ-Стамболийски

  • 02 август 2023 15:51

  • 8535
  • 0
След убийството в Цалапица: Вътрешният министър иска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив и началника на РУ-Стамболийски
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега.

Единият от близнаците призна в съда: Видях убийството на Димитър. Съдът остави него и брат му в ареста

Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия, съобщават от МВР.

Припомняме, че 24-годишният Димитър Малинов изчезна безследно на 20 юли, след като бил на гости на майка си. Той бе близо седмица в неизвестност преди полицията да открие тялото му, заровено на километър от Цалапица. Заподозрян като извършител на жестокото престъпление е Рангел Бизюрев, който избяга в Германия и се издирва с европейска заповед, а 19-годишните Борислав и Валентин Динчеви са привлечени като обвиняеми за лично укривателство.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
8535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини