Кабинетът избира нови областни управители

  • 02 август 2023 06:57

  • 1494
  • 0
Кабинетът избира нови областни управители
©
Слушай новината Слушай новината

Правителството ще проведе седмичното си редовно заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Първа точка от дневния ред на заседанието е освобождаване и назначаване на областни управители. Вносител е министър-председателят Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

От встъпването си в длъжност редовният кабинет е сменил областните управители на София-град, София-област, Варна, Кърджали, Търговище, Ямбол, Хасково, Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян, Шумен, Монтана, Видин, Благоевград, Враца, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. 

Дневният ред на заседанието предвижда още предоставянето на имот за нуждите по изграждането на една от оперативните бази на системата за хеликоптерна помощ HEMS. 

Вижте какви решения ще взима кабинетът "Денков" утре

Очаква се кабинетът да обсъди и даване на разрешение за участието на военнослужещи от състава на Националния мобилен модул по комуникационно-информационни системи на НАТО в мисията на алианса в Ирак.

Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за.

Началото на заседанието е от 10:00 часа.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини