Биков: Очаквам Кирил Петков да отговори на въпроса - какви са критериите за измерване на резултатите в културата?

  • 30 юли 2023 11:47

  • 1860
  • 0
Биков: Очаквам Кирил Петков да отговори на въпроса - какви са критериите за измерване на резултатите в културата?
© Булфото (архив)

Очаквам Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически да отговори конкретно на въпроса, какви са критериите за измерване на резултатите в културата? Това попита във Фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за

Задавам този въпрос, защото преди малко го чух да казва, че повече пари за култура могат да се дадат, когато се постигнат резултати.

Аз твърдя, че ако не сме лицемерни, когато обявяваме културата и духовността за приоритет, трябва бюджетът за култура да бъде увеличен поне с 200 милиона от следващата година, като по-голямата част от парите да отидат за чувствително увеличаване на доходите на работещите в сектора.

Това не е популизъм, а крайна необходимост. Ако това не се случи, ще приемам за лъжец всеки политик, който твърди, че културата е приоритет.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини