Контрера от СОС: ГЕРБ реши да прехвърли националната сглобка и на общинско ниво

  • 28 юли 2023 10:26

  • 406
  • 0
Контрера от СОС: ГЕРБ реши да прехвърли националната сглобка и на общинско ниво
© Булфото (архив)

"Оставката ми като председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет не е свързана с изборите, а с цялостните отношения с представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които се развиха през последната година". Това заяви пред БНР Карлос Контрера. 

"Има знакови въпроси, по които те не се съобразяват с позицията на общинските съветници от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. Търсят подкрепа от наши политически противници, каквито са ДБ и „Спаси София“. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в реши, че е добре да прехвърли националната сглобка и на общинско ниво". 

Имаме политическо решение във ВМРО-София, че ще търсим патриотично-консервативна коалиция за предсоящите местни избори, посочи той в предаването "Преди всички". 

Контрера алармира: Няма автобуси и шофьори за нощния транспорт в София

"Целта ни е да се противопоставим на по-левия модел, който в момента управлява държавата и ще се опита да се настани и в общината. Ще имаме листа, кандидат за кмет на община и кандидати за кметове на райони. Номинациите текат. Решението ще бъде взето след средата на август"Контрера посочи и какви са проблемите в градския транспорт на столицата. 

Темата за нощния превоз в София се превърна в ябълка на раздора в Столичния общински съвет. Намерението за промяна в номерацията на линиите също стана повод за спорове. 

"На вчерашното заседание на СОС беше променено решението за преномерирането. Цялостна реорганизация не се прави в края на мандата".  

Нещата в транспорта от предкризисно състояние започват да се развиват в криза, заяви общинският съветник. 

"Това се случва заради липсата на финансиране и на инвестиционна програма. Това доведе до проблеми в състоянието на автопарка. Друг проблем е липсата на водачи. В момента липсват около 300 шофьори в градския транспорт. В сервизите също има дефицит на кадри. Възнагражденията и условията на труд са причина за това състояние на нещата"

В момента експлоатираме автобуси, чиято средна възраст надхвърля 12 години, отбелаза още Контрера. 

Експерт в Комисията по транспорт на СОС: Оставката на Контрера и отложеният спасителен план за автотранспорта са притеснителни

"Заради ковид кризата и последвалите кризи с енергоносителите и войната в Украйна, инвестиционната програма в столичния автотранспорт спря. Ситуацията сред производителите също се влошава. Ако сега направите поръчка, най-рано след година и половина -две може да ви бъде доставен нов автобус"

Последвайте канала на

Радина Лазарова
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини