Ген. Атанасов за скандалите около гласуването на Бюджет 2023: Малък театър

  • 28 юли 2023 08:20

  • 1810
  • 0
Ген. Атанасов за скандалите около гласуването на Бюджет 2023: Малък театър
© Булфото (архив)

Имаше моментни състояния за скандали, но важното е, че държавата влезе в нормален ритъм. Приемането на бюджета е добър сигнал за нормалност в държавата. Без бюджет правителството трябваше да подаде оставка. Това заяви пред  БТВ ген. Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има от ПП-ДБ.

"Политическата работа е малък театър. Имаше театър около приемането на бюджета. Асен Василев срещу Делян Добрев - специфичен хасковски гамбит", каза още той. 

Кирил Петков: Това е бюджет, който дава път на България към еврозоната

"В началото на другата седмица ще подпишем протокол за работа и взимане на решения между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на", разкри ген. Атанасов. "Трябва да има предварително обсъждане и търсене на консенсус за политики между първите две сили, за да може да минават по-бързо и по-лесно. Христо Иванов има основен принос в изработването на протокола", уточни той. 

Атанасов заяви, че конституционните промени са подготвени и предстои входирането им. 

Сред тях е и смяната на националния празник от 3 март на 24 май: "3 март разделяше България, предлагаме датата да се смени с деня на писмеността."

"В промените на Основния закон обаче отпада мандатността на кметовете. Мнозинството има единомислие да ограничи и правомощията на държавния глава чрез служебните правителства", обясни Атанасов какво отпада и какво остава проекта за промени в Конституцията.

Относно Барселонагейт, генералът коментира: "В делото няма достатъчно доказателства за пране на пари. Може да са пропуснати възможности за събиране на доказателства."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини