Успешно завърши съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”

  • 26 юли 2023 18:37

  • 557
  • 0
Успешно завърши съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Завърши съвместната подготовка на формированията от Сухопътните войски на Република България, Република Албания и Република Северна Македония „PLATINUM LION 23”, която се проведе на учебен полигон „Ново село”.

Формированията от многонационалната механизирана рота завършиха съвместната си подготовка с провеждането на тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” днес, 29 юли.

По време на учението военнослужещите от трите нации демонстрираха способности за действие в район за разполагане; при организиране бой в местност; извършване на марш, водене на отбранителен бой и провеждане на контраатака, съобщават от Министерство на отбраната.

Многонационалната бойна група на НАТО демонстрира способности на полигон „Ново село“

„PLATINUM LION 23“ се проведе под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

На церемонията по закриване на учението бригаден генерал Станимир Христов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, благодари на участниците за положените усилия, проявените професионализъм и силна воля и мотивация при изпълнение на поставените задачи.

В съвместната подготовка взеха участие военнослужещи от състава на 31- ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония. В резултат от нея се постигна повишаване на взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования при провеждане на съвместни действия в многонационална среда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини