На учебен полигон "Корен" започна полевата подготовка за тактическо учение "Ответен удар – 23"

  • 26 юни 2023 19:05

  • 550
  • 0
На учебен полигон "Корен" започна полевата подготовка за тактическо учение "Ответен удар – 23"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Полева подготовка, с участието на формирования от 2-а Тунджанска механизирана бригада и други формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото учение „Ответен удар – 23“ се провежда от днес, 26 юни, до 2 юли на учебен полигон „Корен“, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Тя включва ротни тактически учения с бойна стрелба, в които участват първа и втора механизирана рота от състава на 38-и механизиран батальон на 2-а Тунджанска механизирана бригада и танкова рота от 2-и танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и ротни тактико-специални учения с участието на осигуряващите формирования от батальона за защита на силите, щабния батальон и батальона за логистично осигуряване на 2-а Тунджанска механизирана бригада. 

Формирования от ВМС проведоха тактическото учение "Морски щит 2023"

Тактическото учение „Ответен удар – 23“ ще се проведе от 3 до 5 юли 2023 г. в рамките на учение „Enhanced Vigilance Activity – 23“ на многонационалната бойна група, с рамкова държава Италия, което се провежда на учебен полигон „Ново село“. В тактическото учение „Ответен удар – 23“ на учебен полигон „Корен“ ще участват до 430 военнослужещи и до 140 единици техника от състава на Сухопътните войски, както и военнослужещи от Сухопътните войски на Италия.

Темата на учението е: „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешалон на многонационалната бригада“. Основната цел е да се провери сглобеността и способността на батальона за планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в състава на многонационална механизирана бригада. Офицер провеждащ учението е командирът на 2-а Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, а директор на учението е заместник-командирът на бригадата полковник Емил Симеонов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини