Виолета Комитова: Договорите за строителството на „Хемус” могат да се прекратят

  • 26 юли 2023 18:10

  • 901
  • 0
Виолета Комитова: Договорите за строителството на „Хемус” могат да се прекратят
© Кадър: БТВ

Договорите за строителството на магистрала „Хемус” са два. Цяла година е имала само един министър Аврамова и тя ги е подписала. Аз как можех да ги прекратя? Откъде може да е ясно, че съдът ще обяви договорите за унищожаемост. Аз три пъти през съда уволнявах шефът на „Автомагистрали” г-н Беличев. Това заяви бившият регионален министър Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 за "инхаус" договорите за строителството на АМ „Хемус”в предаването „Още от деня” по БНТ.

И сега могат да се развалят тези договори. Няма вечни договори. Това може да стане без съдебна процедура, категорична бе тя.

„Защо до сега не е предприето нищо? Министърът на регионалното развитие може да прекрати договорите. Винаги се минава през съд в такива ситуации, защото фирмите обжалват”, каза Комитова.

Регионалният министър Андрей Цеков: Пари за пътища има, няма стратегия

Вече стана ясно, че аз не съм спирала строежа на АМ „Хемус”, обобщи бившият регионален министър.

„Моята препоръка е да се ускорят процедурите за разрешения за строеж. Министърът трябва да продължи да надгражда, за да могат раздадените пари да влязат в отсечките на магистралата, призова Комитова.

Тя разкри, че обмисля идеята да се впусне в битката за кметския пост в София, но още не е решила. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини