Делян Добрев: Внасям предложение в НС да отпадне дерогацията за България за руския петрол

  • 23 юли 2023 19:13

  • 3366
  • 1
Делян Добрев: Внасям предложение в НС да отпадне дерогацията за България за руския петрол
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Тази седмица ще внеса предложение да задължим правителството да се откажем от дерогацията за внос на руски петрол.

Това каза в интервю за предаването „120 минути“ по БТВ депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Изключението за България от Шестия пакет санкции на ЕС за Русия беше извоювано от кабинета „Петков“. По думите на Добрев от него печелят само „Лукойл“ и „Литаско“ – по 10 млн. лв. на ден, а в същото време продават скъпи горива на потребителите. 

Окончателно: Депутатите прекратиха концесията на "Лукойл"

Относно прекратяването на концесията на „Лукойл“ за пристанище „Росенец“ политикът напомни, че заради санкциите това е трябвало да стане още миналото лято. От думите му става ясно, че още през януари от ДПС са внесли предложение това да се случи най-накрая.

На въпроса защо първото правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е сключило концесионния договор с „Лукойл“ през 2011 г. той отговри, че компанията е използвала пристанището от 2000 г., но без да плаща нищо. След това е внасяла по 4 млн. лв. на година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАЛ СЪМ БОЙКО БОРИСОВ

2023.09.21 | 11:29

1
ТОВА Е НАЙ-ВРЕДНОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ. ДОРИ ПОД ТУPCKO POБСТВО ДА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ПО-АДЕКВАТНО.

Добави коментар

Водещи новини