Журналистът Петко Георгиев: Радев е най-ценната руска инвестиция в последните години

  • 17 юли 2023 08:26

  • 3730
  • 0
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е най-ценната руска инвестиция в последните години и той защитава тази инвестиция. Той се заяви като путинист още в началото на войната. Това заяви журналистът Петко Георгиев в ефира на Нова телевизия.

Бившият председател на СЕМ Георги Лозанов смята: „Формира се мнение в момента. Това изказване от Рожен на президента има най-малко два адресата - руското посолство и българският избирател. Вторият е по-големият проблем, защото няма съмнение, че на последните избори спечели едно стабилно евроатлантическо мнозинство, което влиза в конфликт с една друга политическа задочна общност, състояща се от президента, „Възраждане” и БСП. Настоящото правителство взе властта от това тройно управление, което практически управлява страната в последните три години. Това е предизборно изказване.”

Политологът Любомир Стефанов допълни: "Съгласен съм, че Радев по-резервирано на този етап се заиграва политически. Не знам дали ще стигне дотам да реализира собствен политически проект.”

„Мястото на Беларус е в Европа. Това, че те не са там, е резултат от една брутална диктатура. Ако някой у нас си мечтае за подобно нещо, мисля, че няма да му се получи”, уточни Георгиев.

България между Украйна, Русия и себе си

Той подчерта, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на вече не е президент на всички българи: „Очевидно има други замисли в главата. Въпросът е дали да се върви към импийчмънт или към окастряне на правомощията – да управлява чрез служебни кабинети.”

Лозанов предупреди, че има риск да дойде проруско правителство.

"Невъзможно е да си патриот путинист, нека е ясно", категоричен е Георгиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини