Проф. Вили Лилков прие номинацията за кмет на София

  • 16 юли 2023 14:23

  • 2721
  • 0
Проф. Вили Лилков прие номинацията за кмет на София
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Проф. Вили Лилков прие предложението на група десни интелектуалци да се кандидатира за кмет на София.

Известният български учен и изследовател на престъпленията на комунистическата ДС проф. бе издигнат за столичен градоначалник от инициативен комитет, който включва представители на автентичната десница.

„Помня първия голям син митинг. За него се съобщаваше от човек на човек. С приглушен глас и неволно озъртане. Защото още имаше страх, голям страх. После се събрахме, бяхме много и ставахме все повече. И някой извика „Долу БКП“! Звучеше нечувано, невероятно и невъзможно. Гледах озарените лица на хората наоколо, сълзите и надеждата в очите и виждах – раждаше се българската свобода“, заяви проф. Лилков.

Номинациите за столичен кмет вдясно са ожесточени, от днес има още един претендент за поста

„По същото време зад дебели стени гаулайтерите на 45-годишния режим се преустройваха. За тях това беше операцията, която трябваше да трансформира политическата им власт в икономическа. И докато ние пеехме, протестирахме, танцувахме, стачкувахме или гладувахме, те разнасяха куфарчета с пари. Когато разграждахме комунизма, червената номенклатура и старата Държавна сигурност, създадоха нова олигархична мрежа и построиха капитализма, но за себе си“, подчерта той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини