Костадинов: Ще питаме КС за референдума, дано поне той не е превзет от американското посолство

  • 14 юли 2023 10:59

  • 1084
  • 1
© Булфото (архив)

Президентът Румен Радев, вместо да спазва закона, също го погази. Затова остана възможността да се обърнем към Конституционния съд. Надяваме се, че поне една институция в държавата не е превзета от американското посолство и ще изпълни разпорежданията на закона и Конституцията, а не на американския посланик. Това заяви в парламента лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

„Фашизмократите твърдят, че въпросът за референдума нарушава Конституцията, защото поставял на обсъждане текст, който вече е гласуван в международен договор, т.е. Договора за членство на България в ЕС. Ние питаме кой точно текст в закона сме нарушили и кой точно член, защото за да твърдиш подобно нещо, трябва да се позоваваш на определен текст. Нямаме отговор и няма да имаме, защото такова нарушение няма“, допълни Костадинов.

"Възраждане" пита Конституционния съд законен ли е рефередумът за еврото

Лидерът на партията разкритикува и медиите, които предоставят ефирно време на „платени псевдоюристи“, които обяснявали как референдумът за запазване на българския лев бил незаконен.

С подписите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", ИТН и Радостин Василев ще бъде внесена жалба до Конституционния съд за референдума за запазване на лева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалист

2023.09.13 | 13:49

1
Копейката е уникален лъжец и манипулатор! Мястото му е в затвора!

Добави коментар

Водещи новини