Правителството ще обсъди имената на шестима областни управители

  • 13 юли 2023 13:25

  • 2298
  • 0
© Булфото

Министерски съвет ще одобри областните управители на шест града - София, Пловдив, Плевен, Ловеч, Добрич и Силистра. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Новите областни управители са излъчени със съгласието на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Многократно съм казвал, че е по-добре по-бавно да направим съответните избори, но те да са резултат на консенсус от коалициите, които подкрепят правителството, защото това дава устойчивост и възможност да се одобрят най-подходящите кандидати, каза Денков.

Премиерът очаква в следващите дни да се стигне до консенсус за управителите на другите областни градове.

Вижте какви решения ще взима утре кабинетът "Денков"

Правителството се очаква да определи председател на Съвета за административната реформа. Министрите ще обсъдят и доклад за изпълнението на Плана за действие за 2023 г. с мерките, произтичащи от членството на България в Европейския съюз към 30 юни 2023 година.

Национален доклад за състоянието и опазването на околната среда през 2021 г. е в дневния ред на правителството. То ще обсъди още предложение за промяна в състава на Националния инициативен комитет за честването на 110 години от Балканските войни (1912 – 1913 г.), както и за приемане на План за националните чествания на 110 години от Балканските войни през 2023 г.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини