Петър Витанов: Трябва да помагаме на Украйна, ама чак да сме екзалтирани... не е нужно

  • 13 юли 2023 14:33

  • 1760
  • 0
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее коментира пред екипа на NOVINI.BG в Страсбург посещението на Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в България.

Очевидно Зеленски е имал други намерения с посещенията си у нас, смята той. Според него причината е била конференцията във Вилнюс.

Витанов коментира искането на България да продадем на Украйна реактори от АЕЦ „Белене“. „На нас ни трябва руско гориво и руски инжинери, а на Украйна няма ли да им трябва?“, попита той.

Според него да – трябва да помагаме на Украйна, но тази екзалтация... Той напомни, че България наистина помага на Украйна от ден първи и е изключително солидарна към украинците.

„Ако сега някой каже - вече сме от добрата страна на историята – не, ние сме на нея от година и половина“, заяви Витанов.

Искра Михайлова(ДПС/АЛДЕ): Реакторите за "Белене" са от 70-те години! Нека да ги продадем, ако можем

Цялото интервю с евродепутата Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее може да чуете по-късно и ТУК.

 

Последвайте канала на

Галя Георгиева
1760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини