Владислав Горанов: Надявам се бюджетът за следващата година да бъде по-сериозен

  • 12 юли 2023 18:03

  • 706
  • 0
Владислав Горанов: Надявам се бюджетът за следващата година да бъде по-сериозен
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Бюджетът за 2023 г. ще действа само няколко месеца, до края на годината. Говорим повече за отчет, отколкото за бюджет. Надявам се следващата година бюджетът да бъде по-сериозен, защото сегашният е цифрова комбинация. Това заяви в ефира на Nova News бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

За идеята заплатите да се превеждат само по банков път Горанов коментира, че не вижда особен смисъл в подобно начинание. По думите му това крие рискове както от натоварване на държавната администрация, така и на логистичната база, давайки пример с хората, които работят по селата.

Няма да се постигне нищо, освен затруднения за част от бизнеса. Вместо това можеха да помислят малко за обърканата система на ДДС, говоря за различните ставки, посочи бившият министър на финансите.

Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет за тази година

Горанов не вижда нужда и дирекция "Съдебна защита" да се прехвърля от финансовото на правосъдното министерство.

Тази функция се изпълнява от Министерството на финансите от 1879 г. Философията и логиката е свързана с това, че финансовият министър е лицето, което би следвало да го е грижа, когато някой се опитва по съдебен ред да претендира за ресурси от страна на държавата. Асен Василев за трети път се опитва да промени мястото на дирекцията и честно казано не разбирам тази негова фиксация, коментира Горанов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини